Startsida Forum Webbutik Manualer Sol Vind Vatten El & elekronik Värme Kalkylatorer Projekt Övrigt Länkar Om 24 volt Kontakta oss
Svenska English
Vattenkraft
Fallhöjd och flöde
Mätmetoder flödeKalkylator
Turbin & hjultyper
Francis
Kaplan & propeller
Pelton
Turgo
Crossflow
UW-turbiner
Vattenhjul
UnderfallshjulKalkylator
PonceletKalkylator
Zuppinger
Bygga själv
GeneratorKalkylator

Sök på 24volt.eu
 


Besökare/Visitors
online:
4

turgo

Turgoturbinen

Turgoturbinen har stora likheter med peltonturbinen, men istället för två koppar som vattenstrålen möter har den bara en kopp och strålen kommer in från sidan, inte rakt framifrån.

ES & D Stream Engine är en turgoturbin med permanentmagnetgeneratorer som fungerar från en fallhöjd på 1,5-2 meter och med ett flöde på 0,6 l/s. Stream Engine går att koppla om för 12-, 24-, eller 48-voltssystem och priset för turbin inkl. generator ligger strax under 1900 dollar. turgoturbin

Energy Systems and Designs (ES & D) säljer också en modell som kallas för Waterbaby. Turbinen är bara fem centimeter i diameter och konstruktionen liknar ett mellanting av pelton- och turgoskovlar. Waterbaby kräver minst 15 meters fallhöjd, men klarar sig med ett flöde på endast 0,2 l/s.

Ett annat företag som säljer turgoturbiner är Hartvigsen-Hydro och de har också lösa "skedar" för dem som vill bygga sina egna turbiner.

Ytterligare ett föregat med stort utbud av små turbiner med tillbehör är Rainbow Power Company. Hos den hittar man även UW-turbin "Jack Rabbit", egna peltonturbiner, munstycken och löphjul för turgo- och peltonturbiner.